~ Ο τροχός του έτους ~

Τελετές του Ήλιου & της Σελήνης

Η πνευματικότητα είναι ένας δρόμος με πολλά μονοπάτια που σκοπό έχει τη σύνδεση με τον αληθινό εαυτό και το Πνεύμα, όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Η ανάπτυξή της μας επιτρέπει να ανακτήσουμε τη χαμένη σύνδεση με τη Φύση αλλά και να κατανοήσουμε την προέλευση & το σκοπό μας και να δούμε το Ιερό ως πανανθρώπινο και παγκόσμιο φαινόμενο.

Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι γιόρταζαν συγκεκριμένες μέρες άμεσα συνδεδεμένες με τον κύκλο της σποράς και του θερισμού, τις τέσσερις εποχές και τα ενδιάμεσα διαστήματα, αλλά και τις φάσεις της Σελήνης (γέννηση, ζωή, θάνατος, αναγέννηση). Σήμερα οι γιορτές αυτές, που για αιώνες ήταν κρυμμένες σε γνωστούς εορτασμούς διαφόρων θρησκειών, αναβιώνουν & μας επιτρέπουν να αποκτήσουμε μία βαθύτερη αντίληψη της πραγματικότητας.

Η διαδικασία...

Ο τροχός του έτους είναι μια ευχάριστη πρακτική που μας επιτρέπει να επικοινωνήσουμε με τη Φύση και τους κύκλους της. Συγκεκριμένα τιμούμε τις φάσεις του έτους σε σχέση με τον Ήλιο όπως επίσης και τις φάσεις της Σελήνης, που ολοκληρώνει το δικό της κύκλο σε μία περίοδο 28 ημερών, δίνοντας έμφαση στη Νέα Σελήνη και την Πανσέληνο.

Κάνε ένα βήμα παραπέρα! Γνώρισε τη μοναδικότητά σου & απόλαυσε τη ζωή & τα δώρα της!