~ Διαχείριση άγχους και έντασης | Μειωμένη αυτοεκτίμηση ~

diaxeirisi-agxous

Το άγχος είναι μία κατάσταση που δυσκολεύει την καθημερινότητα των περισσότερων ανθρώπων. Μαζί θα ανακαλύψουμε τι το προκαλεί και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Πρόκειται π.χ. για μία κατάσταση γενικευμένη ή είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο αυτό μας αγχώνει;

Θα δουλέψουμε με τεχνικές χαλάρωσης και mindfulness που θα μας επιτρέψουν να παίρνουμε απόσταση από τις καταστάσεις που μας αγχώνουν. Θα μάθουμε πώς, με απλούς τρόπους, μπορούμε να φέρουμε ηρεμία και γαλήνη στο παρόν, εδώ και τώρα.

 Επίσης, θα χτίσουμε την ψυχική ανθεκτικότητα ώστε στις δυσκολίες να είμαστε ενδυναμωμένοι και ταυτόχρονα ευέλικτοι ώστε να βρίσκουμε δημιουργικές λύσεις.

Στη Θετική Ψυχολογία διαθέτουμε ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τη διαχείριση του άγχους & τη μειωμένη αυτοεκτίμηση. Το εργαλείο αυτό είναι η έννοια της Ροής – της Βέλτιστης Εμπειρίας, των στιγμών εκείνων που θεωρούνται ως οι καλύτερες ως προς την απόδοση & την απόλαυση. Θα μάθουμε να “χρησιμοποιούμε” τη Ροή, να την καλλιεργούμε & να αυξάνουμε τις στιγμές Ροής στην καθημερινότητά μας.

Κάνε ένα βήμα παραπέρα! Γνώρισε τη μοναδικότητά σου & απόλαυσε τη ζωή & τα δώρα της!