empowering activism ectsatic danc

Empowering Activism and Ecstatic protection of Theatre Embros

Βιωματικό εργαστήρι ενδυνάμωσης και εκστατικός χορός

Για άλλη μια φορά το αγαπημένο μας Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζομενο Θέατρο Εμπρός κινδυνεύει από τα καταστροφικά σχέδια του κράτους και των δημοτικών αρχών..Γνωρίζοντας αυτό σας καλούμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις και την ενέργειά μας για να προστατεύσουμε το Έμπρος! Ελάτε να χορέψουμε μαζί σαν τους αρχαίους Καβύρους, τους Κουρήτες, τις Μαινάδες που προστάτευαν ό,τι πολύτιμο είχαν, με τον χορό τους.

Θα ξυπνήσουμε εσωτερικές δυνάμεις, την αστήρευτη ενέργεια αρχέγονης ροής ζωής μέσα μας. Θα εξερευνήσουμε τρόπους και θεραπευτικά εργαλεία για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τις αντοχές και τα κίνητρά μας για να συνεχίσουμε ακάθεκτοι στον αγώνα μας. Το εργαστήρι είναι εμπνευσμένο από την Κοινωνική και Θετική Ψυχολογία, τα εργαλεία της Σωματικής Ψυχοθεραπείας και τους θεραπευτικούς τρόπους μέσω των Εκφραστικών Τεχνών και τη δύναμη της εκστατικότητας. Θα χρησιμοποιήσουμε το μυαλό, το σώμα, τα συναισθήματα και τη φαντασία μας για να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό χώρο στον οποίο θα μπορούμε να εκφραστούμε ελεύθερα, ακόμα και εκστατικά, εκλύοντας ενέργεια προστασίας στο χώρο.

Στο τέλος του εργαστηρίου, θα γίνει καθοδηγούμενη τελετή από τη Βαλέρια Κουδουμογιαννάκη. Ο DJ Junior X μέσω του Εκστατικού Χορού, θα μας βοηθήσει να αφυπνίσουμε τον ιερό και wild εαυτό μας.

Κόστος και συμμετοχή:

Η συμμετοχή είναι με ελεύθερη συνεισφορά η οποία θα δοθεί στο θέατρο, μετά την κάλυψη των εξόδων μας.
Παρακαλούμε να φέρετε άνετα ρούχα και ίσως κάποιο φαγητό για να το μοιραστείτε.

Κράτηση θέσης στην φόρμα: https://forms.gle/CTgUDJWCGv2qpqJFA

Τι είναι το Ecstatic Dance?

Το Ecstatic Dance είναι ένα κίνημα ελεύθερης κίνησης όπου χορεύεις με οποιονδήποτε τρόπο αισθάνεσαι καλύτερο για σένα.
Σε αυτόν τον χορό δεν υπάρχει δομή ή βήματα να ακολουθήσεις ή να χορέψεις με κάποιον ιδιαίτερο τρόπο.Είναι ένας ασφαλής χώρος με ατμόσφαιρα ελεύθερη, ένα δοχείο αποδοχής και θάρρους που ενδυναμώνει τους ανθρώπους κάθε ηλικίας και επαγγελματικής ιδιότητας ώστε να εκφραστούν ελεύθερα μέσω του χορού.
Πιστεύουμε ότι μέσω του χορού όλοι μπορούν να ανακαλύψουν, να εξερευνήσουν, να απελευθερώσουν και να ενδυναμώσουν το ατομικό τους δυναμικό και τον εσώτερο εαυτό τους.
Μαζί, ας δημιουργήσουμε μια υπέροχη ενέργεια και ας γιορτάσουμε τη ΖΩΗ στον μέγιστο βαθμό!
Θα εκφραστούμε με τον δικό μας τρόπο, χορεύοντας την αγάπη μας για το Εμπρός και θα μαζέψουμε χρήματα για τη δική του προστασία.
Πλαίσιο Συμμετοχής στο Ecstatic Dance
– Χορεύουμε και κινούμαστε ελεύθερα με επίγνωση, φροντίδα και σεβασμό προς όλ@.
– Ξυπόλυτοι είτε με κάλτσες (παπούτσια είναι αποδεκτά για ιατρικούς λόγους)
– Όχι αλκοόλ, κάπνισμα ή παράνομα ναρκωτικά
– Όχι φαγητό ή ποτά
– Όχι ομιλία κατά τη διεξαγωγή του χορού
– Όχι φωτογραφίες ή βίντεο, κινητά σε σίγαση

Και τι είναι το Contact Beyond Contact;

Το Contact Beyond Contact είναι μια πρακτική χορού και θεραπείας που ενσωματώνει τις μεθόδους Authentic Movement, Contact Improvisation και Passing Through με πρακτικές τσιγκόνγκ, γιόγκα, θεραπευτικές μεθόδους και ενεργειακή εργασία, ενσυνειδητότητα και ηγετικές δεξιότητες, ιδιοδεκτικές και εξωδεκτικές αισθήσεις, σωματικότητα και αρχές του συμπεριφορισμού, καθώς και τις φιλοσοφίες του Βουδισμού, του Ινδουισμού και του Ταοϊσμού. Αυτές οι πρακτικές είναι αλληλένδετες για να δημιουργήσουν μια ολιστική ενοποίηση του Σώματος, του Νου, της Καρδιάς και του Πνεύματος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

13:00 Άνοιγμα και ενδυνάμωση
14:30 ContactBeyondContact
15:30 Διάλειμμα
16:00 Τελετή για την ενεργοποίηση του ιερού wild εαυτού/ης
17:00 Ecstatic Dance
19:00 Κύκλος κλεισίματος

Οι συντονιστές:

Felix Metzger

Ο Felix Metzger είναι καλλιτέχνης και ακτιβιστής από τη Γερμανία, ο οποίος απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ. Από το 2017 ζει στην Αθήνα και αργότερα έγινε συνιδρυτής της συνεταιριστικής και εργαστηριακής κολεκτίβας The Beehive Community. Εκτός από αυτό, συμμετέχει σε διάφορες ομάδες θεάτρου αυτοσχεδιασμού και Contact Improv Dance, προσπαθώντας να συνδυάσει τις τέχνες με τον ακτιβισμό. Στο Θέατρο Εμπρός δραστηριοποιείται από τότε που ζει στην Αθήνα, κυρίως διοργανώνοντας εκδηλώσεις όπως μαθήματα Θεάτρου Αυτοσχεδιασμού και άλλα εργαστήρια που σχετίζονται με τις τέχνες και τη θεραπεία.

Βαλέρια Κουδουμογιαννάκη

Η Βαλέρια Κουδουμογιαννάκη είναι ψυχολόγος, με μεταπτυχιακό στη θετική ψυχολογία, που εργάζεται με εκφραστικές τέχνες (ζωγραφική, χορός, ποίηση κλπ) και ολιστικους τρόπους θεραπείας.Έχει εκπαιδεύτηκε στο ρέικι, και άλλες μορφές ενεργειακής θεραπευτικής, μαζί με τεχνικές διαλογισμού.Αυτό που ταίριαξε πολύ με την κοσμοαντίληψή της ήταν η σαμανική θεραπευτική. Η προέλευσή τους είναι από την ευρύτερη περιοχή του Αμαζονίου και χρονολογούνται από χιλιάδες χρόνια. Δάσκαλοί της η Chris Waters και η ομάδα της στην Αγγλία και Ρουμανία και ο Joe Molloy, Αγγλία και Ελλάδα. Καθώς επίσης έχω διδαχτεί το Δεξί, Μέσο και Αριστερό Μονοπάτι των Άνδεων από τη Χρυσαυγή Νάσιου, αλλά και άλλες παραδόσεις
Επίσης έχει προσωπική εμπειρία στον ακτιβισμό και σε ομάδες.Το Εμπρός είναι ένας αγαπημένος και σημαντικός χώρος για τη Βαλέρια όπου έχει συντονίσει σεμινάρια όπως το Empowering Activism μαζί με τον Felix Metzger, αλλά και έχει παρακολουθήσει δεκάδες events που μόνο στο Εμπρός γίνονται. Για αυτό κι η προστασία του ως κάτι πολύτιμο είναι σημαντική,
Για χρόνια συντονίζει κύκλους γυναικών και άλλους τρόπους ενδυνάμωσης, δημιουργίας, αλληλεγγύης και ενότητας για όλα τα φύλα. Ένας σημαντικός στόχος της είναι το χτίσιμο ψυχοκοινωνικού πλαισίου άνθισης με βάση τη συνεργατικότητα και την αλληλεγγύη, σε επίπεδο κοινότητας και κοινωνίας. Το project της ονομάζεται flourish.gr και είναι μέλος της thebeehive community

Μάνος Χατζημανώλης – Junior X

Γεννήθηκε στην Χίο το 1970, αναγνωρισμένος Sound Designer, Dj, Stage Manager και πολιτισμικός ακτιβιστής δραστηριοποιείται 35 χρόνια στη μουσική σκηνή της Ελλάδας και τουλάχιστον 15 χρόνια στην Αθηνά, ακτιβιστής στηρίζει και συμμετέχει σε πολλά κοινωνικά και κινηματικά εγχειρήματα, συλλογικότητες, καταλήψεις, κέντρα διαλογισμού, ομάδες με καλλιτεχνικές οικολογικές και πνευματικές αναζήτησης, έχει εκατοντάδες συμμετοχές σε μεγάλα φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη, την Ασία, την Αμερική και την Αφρική και έχει συνεργαστεί με πολύ μεγάλους και καταξιωμένους μουσικούς ανά τον κόσμο από διαφορετικές μουσικές κουλτούρες. ασχολείται εδώ και 6 χρόνια με την μελέτη του Ecstatic Dance σαν Facilitator, Resident DJ, Ceremony Leader, στο Ecstatic Dance Athens που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2018 από τον Daniel Bofill και την Μαριάννα Τσαγκαράκη στα 6 χρόνια ενασχόληση και μελέτης του Ecstatic Dance έχει κάνει περισσότερα από 50 Ecstatic Dance Session σε όλη την Ελλάδα και είναι ο πρώτος Έλληνας Dj και Sound Designer που μαζί με την ομάδα του Ecstatic Dance Athens διοργάνωσε το πρώτο Ecstatic Dance.

Στην Ελλάδα και την Αθηνά, το 2017 συμμετείχε σε ένα από τα πρώτα Cacao Ceremony που έγιναν στην Ελλάδα και την Αθηνά με τον σαμάνο Joe Molloy, και της σαμάνες Otilia Selicean (Otilia), και την Βαλέρια Κουδουμογιαννάκη.
Τα ταξίδια είναι αυτά τον εμπνέουν οι εφαρμοσμένες τέχνες ο διαλογισμός η ανατολική φιλοσοφία οι αρχαίες σαμανικές πρακτικές από όλη την ανθρωπότητα σε όλη του την πορεία σαν άνθρωπος ακτιβιστής και καλλιτέχνης η πηγή της έμπνευσης του είναι το ταξίδι του στη μεγαλύτερη έρημο του κόσμου την έρημο Σαχάρα και την οροσειρά του άτλα στο Μαρόκο, το Μεξικό και η χερσόνησος Γιουκατάν η Ισλανδία και οι χώρες της Σκανδιναβίας και στην Ελλάδα η Αίγινα οι Δελφοί ο Όλυμπος και τα Πιερία όρη η Ικαρία η Σαμοθράκη η Κρήτη και η Γαύδος.
Από το καλοκαίρι του 2020 είναι ένας από τους Label Djs της Βρετανικής Και Ιστορικής Liquid Sound Design – London, UK
που ιδρύθηκε το 1998 από τον Youth (Martin Glover) μπασίστα των ιστορικών Killing Joke και ιδρυτή της ιστορικής Dragonfly Records – UK (1993)

Σας περιμένουμε να ζήσουμε μοναδικές στιγμές ενδυνάμωσης, εκστατικότητας, προστατεύοντας το Εμπρός!