Empowering activism

Empowering Activism – Healing into Resilience

Εργαζόμαστε σκληρά για το όραμά μας για έναν καλύτερο κόσμο. Προσπαθούμε για το καλύτερο και διεκδικούμε όπως μπορούμε τα δικαιώματά μας! Στους δρόμους, στο χώρο εργασίας μας, στη γειτονιά μας. Αντιμετωπίζουμε τόσες πολλές προκλήσεις: Τα Τέμπη η απώλεια της ελευθερίας και των δικαιωμάτων μας, η ιδιωτικοποίηση του νερού, η υποβάθμιση των πτυχίων μας και των τεχνών γενικότερα, η καταστροφή των πλατειών και των πάρκων, και γενικά της φύσης, όπως στα Εξάρχεια ή στην Ακαδημία Πλάτωνα, τη Ραφήνα, την Έυβοια. Έχουμε να δώσουμε ακόμα πολλούς αγώνες που μας επιβάλλει η κυβέρνηση και το καπιταλιστικό σύστημα.
Ωστόσο, υπάρχει κάτι θετικό σε όλα αυτά: οι άνθρωποι κατανοούν την ανάγκη για αλλαγή και υψώνουν τη φωνή τους για να διεκδικήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια. Όμως το να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας και μια καλύτερη ζωή είναι πολύ απαιτητικό και χρειάζεται αρκετή αντοχή και συνοχή. Εκεί χρειάζεται να δούμε πως θα κρατάμε τις αντοχές μας, δεν θα καταρεύσουμε από την κούραση, αντίθετα θα συνεχίσουμε δυναμικά.

Για αυτό σας καλούμε στο εργαστήριο μας για την Ενδυνάμωση του Ακτιβισμού και τη Θεραπεία στην ανθεκτικότητα. Θα μοιραστούμε εμπειρίες αλλά και δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθώς και τις δυνάμεις και τις ελπίδες μας που μας ενώνουν. Θα διερευνήσουμε τρόπους και θεραπευτικά εργαλεία για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τις δυνάμεις και τα κίνητρά μας για να μπορούμε να συνεχίσουμε τον αγώνα με διάρκεια και αντοχή. Επίσης θα δούμε τρόπους να ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις αλλά και να φροντίσουμε τα τραύματα από όλο αυτό που συμβαίνει.

Το σεμινάριο αυτό είναι εμπνευσμένο από την Κοινωνική Ψυχολογία, συγκεκριμένες μεθόδους της Σωματικής Ψυχοθεραπείας και θεραπευτικές τεχνικές των εκφραστικών τεχνών. Θα δημιουργήσουμε με το σώμα, τα συναισθήματα και τη φαντασία μας χώρο ενδυνάμωσης, στον οποίο μπορούμε να αισθανόμαστε ελεύθεροι να εκφραστούμε και να μοιραστούμε σε βάθος. Κάτι πολύ βασικό είναι το ότι θα δουλέψουμε σε σχέση με το χτίσιμο πλαισίου ψυχολογικής ασφάλειας όπου κι αν βρισκόμαστε. Επίσης θα δούμε πρακτικά πώς να φροντίσουμε τον/την εαυτό/ή μας και να ανανεωθούμε μετά από μια δύσκολη κατάσταση όπως ένα σοκ ή τραύμα κατά τη διάρκεια της δράσης μας. Μέσα στο πρόγραμμα του σεμιναρίου θα παρέχουμε kit ψυχολογικών πρώτων βοηθειών για παρεμβάσεις επί τόπου.

Το σεμινάριο αυτό θα γίνει την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 11:30-19:30 στο Αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός.
Με ελεύθερη συνεισφορά,που εμείς προτείνουμε 25€.
Ας φέρτε μαζί σας άνετα ρούχα και ίσως κάποιο φαγητό να μοιραστούμε όλ@ μαζί.

Η συμμετοχή είναι περιορισμένη, κάνε κράτηση μέσω μέιλ (felix.metzger@gmx.net) ή τηλεφωνικά (6972344249/6955567701)

Facebook event: https://www.facebook.com/events/790566832586094

Συντονιστές:
Η Βαλέρια Κουδουμογιαννάκη είναι ψυχολόγος, με μεταπτυχιακό στη θετική ψυχολογία, που εργάζεται με εκφραστικές τέχνες και εναλλακτικούς τρόπους θεραπείας. Όπως το ρέικι και η ενσυνειδητότητα. Έχει προσωπική εμπειρία σε ακτιβισμό και ομάδες. Για χρόνια συντονίζει κύκλους γυναικών και άλλους τρόπους ενδυνάμωσης, δημιουργίας, αλληλεγγύης και ενότητας για όλα τα φύλα. Ένας από τους βασικούς της στόχους είναι να στηρίξει τους ανθρώπους να δημιουργήσουν έναν κόσμο απαλλαγμένο από πατριαρχία και καπιταλισμό. Ώστε να χτίσουμε μαζί έναν κόσμο που να βασίζεται στη συλλογικότητα καθώς και τη συνεργασία μεταξύ ανθρώπων και ειδικά με τη φύση, προκειμένου να ανθίσουμε ολ@.

Ο Felix Metzger είναι καλλιτέχνης και ακτιβιστής από τη Γερμανία, ο οποίος απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο Κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ. Από το 2017 ζει στην Αθήνα και αργότερα έγινε συνιδρυτής της ΚΟΙΝΣΕΠ:The Beehive Community που παρέχει βιωματικά εργαλεία αυτογνωσίας, καλύτερης επικοινωνίας και σύνδεσης μεταξύ ανθρώπων και ομάδων. Ο μεγάλος στόχος της κοινότητας της Beehive είναι να βοηθήσει στην ενίσχυση του κινήματος (το οποίο μπορεί να αφορά περιβαλλοντικά θέματα ή θέματα φύλου, αντικαπιταλιστικό, αντιρατσιστικό, αντιφασιστικό, αντι-ειδικό) και ειδικά τα άτομα που εμπλέκονται σε αυτό για να αποκτήσουν ανθεκτικότητα. για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη δέσμευσή τους.