χρόνια πολλά στις Μέλισσες

Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας-Γιατί μου είναι σημαντική στη ζωή και ειδικα ψυχοπνευματικά

Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας και δεν γίνεται το flourish.gr να μην αφιερώσει αυτό το άρθρο στη Μέλισσα. Τη γράφω με κεφαλαία γράμματα γιατί για μένα είναι Ιερή. Και θα εξηγήσω γιατί. Η Μέλισσα είναι πολύ σημαντική για την ύπαρξη ζωής στη Γη. Επίσης είναι πολύ σημαντική ως παράδειγμα κοινωνίας συνεργασίας, αρμονίας και φροντίδας. Και τα λουλούδια, δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν χωρίς τις Μέλισσες, σε φυσικό επίπεδο. Αλλά και σε ψυχικο-πνευματικό επίπεδο δε γίνεται ψυχική άνθιση χωρίς τις Μέλισσες! Χρόνια τους πολλά λοιπόν και σε κάθε είδους Μέλισσα που παράγει Μέλι και θρέφει τη ζωή! Οφείλουμε να σας προστατεύουμε και να σας τιμούμε! 

Γιατί η Μέλισσα είναι σημαντική για όλους μας σε φυσικό επίπεδο;

Οι Μέλισσες αποτελούν το 80% από τα έντομα που στηρίζουν τη γονιμοποίηση των φυτών. Μεταφέρουν τη γύρη από λουλούδι και λουλούδι και έτσι γίνεται η γονιμοποίηση. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται επικονοίαση. Η γύρη μεταφέρεται από τους ανθήρες ενός άνθους στο στίγμα του ίδιου ή άλλου άνθους του ίδιου είδους φυτού. Στην συνέχεια συντελείται η εκβλάστηση του γυρεόκοκκου, η γονιμοποίηση του άνθους και η ανάπτυξη του καρπού. Και έτσι έχουμε όλα αυτά τα φρούτα, αλλά και τα δέντρα, τα φυτά. Που στη συνέχεια θρέφουν τα ζώα. Και εμείς θρεφόμαστε από όλα αυτά. Πόση δύναμη έχει ένα τόσο μικρό πλάσμα! κι όμως σε αυτό στηρίζεται η ύπαρξη μας στη Γη! Τελευταία όμως οι Μέλισσες έχουν μειωθεί σημαντικά και χρειάζονται την προστασία μας! Για αυτό ας κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για αυτές!

Γιατί η Μέλισσα είναι σημαντική σε ψυχικό-πνευματικό επίπεδο;

Η Μέλισσα λατρεύονταν εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι Ιέρειες Μέλισσες υπάρχουν από το Μινωικό πολιτισμό ως σήμερα. Και ο λόγος είναι διότι η κοινωνία της Μέλισσας έχει πολλά να μας διδάξει. Ο μύθος του βασιλιά Μελισσέα και του Δία ως μωρό στο Δίκταιον Άντρο έχει να αναδείξει τη σημασία της Μέλισσας. Οι ποιότητες της ως τροφός, πνευματική τροφός, ως εργάτρια της ζωής, πειθαρχημένη και πάντα σε συνεργασία με τις άλλες Μέλισσες, είναι ικανή να φέρει την Ειρήνη σε όλα τα πεδία. Οι Μέλισσες μεταξύ τους έχουν εξαιρετική επικοινωνία, αλληλεγγύη, φροντίζουν η μια την άλλη, κάνουν ακόμα και μασάζ η μια στην άλλη! Εξαιρετικό αρχέτυπο για τον Πολιτισμό Φροντίδας! και έτσι έρχεται και η ψυχική άνθιση, με την αλληλοστήριξη, την αγάπη και την αλληλοβοήθεια!

Λίγα λόγια για την Beehive Community 

Οι αγαπημένες μου Μέλισσες είναι αυτές της the Beehive Community. Άνθρωποι αφοσιωμένοι στην αυτοβελτίωση, ευεξία, αλληλεγγύη και συνεργατικότητα για την γόνιμη κοινωνική αλλαγή. Μαζί ονειρευόμαστε ένα όμορφο μέλλον και δρούμε στο παρόν, παράγοντας μέλι. Έχουμε συνδιοργανώσει μαζί εργαστήρια και σεμινάρια, και έχουμε αγωνιστεί μαζί, μέσα από την τέχνη, τον ακτιβισμό για έναν καλύτερο κόσμο, βασισμένο στον Πολιτισμό Φροντίδας!

Χρόνια πολλά στη the Beehive Community! που ανθίζει και βγάζει όμορφους καρπούς!