Καρναβάλι

Καρναβάλι-ποιος γίνομαι όταν φοράω τη μάσκα;

Καρναβάλι-ποιος γίνομαι όταν φοράω τη μάσκα; Όμορφες στιγμές, χιούμορ, πλάκες, αστεία, στολές και πολύς χορός. Είναι μια περίοδος που έρχεται κάθε χρόνο και την περιμένω πως και πως. Άραγε ποιες είναι αυτές οι ανάγκες που με κάνουν να θέλω να ξεχυθώ στους δρόμους μασκαρεμέν@. Τι είναι αυτό που αναζητάω εκεί; Όταν η καθημερινότητα τρέχει και εγώ δεν προλαβαίνω να ανασάνω τι με οδηγεί στο καρναβάλι; Εκεί που ο χρόνος κυλάει αλλιώς. Και νιώθω πως γίνομαι ξανά παιδί, ή έφηβος ή κάτι που δε βλέπω όταν κοιτάω στον καθρέφτη. Ένας εαυτός που βγαίνει από την ντουλάπα μαζί με τη στολή. Και πόσο το έχω ανάγκη!

Τι ντύνομαι;

Τι είναι αυτό που ντύνομαι στο καρναβάλι; Είναι μια πλευρά μου που δεν την βγάζω συχνά. Είναι η πλευρά μου που μπορεί και υπερβάλει. Είτε να γίνω πολύ αστεία, είτε πολύ τολμηρή. Είτε φοβιστική, είτε ηρωική. Ντύνομαι αυτό που ίσως αλλιώς να ντρέπομαι. Ντύνομαι αυτό που καταπιέζω. Την ανάγκη μου για χαβαλέ, ή να πω και μια δυο κουβέντες σα πιστολέρο και να με ακούσουν όλ@! Ή να είμαι κάτι το εξωτικό, από κάπου που θα ήθελα τόσο να ταξιδέψω αλλά νιώθω ότι δεν μπορώ.

Ποιος είναι η μάσκα που φορώ;

Είναι η μάσκα που δεν θα φορούσα ξανά, γιατί τις άλλες μέρες δεν επιτρέπεται. Είναι η έκφραση του προσώπου μου που δεν θα τη δεις σχεδόν ποτέ. Και ειδικά δημόσια. Είναι η γκριμάτσα που θέλω να κάνω στον καθρέφτη μου, στην οικογένειά μου, στο γραφείο ή στην αίθουσα της γιόγκα. Όταν μου λες χαλάρωσε και τεντώνονται οι μύες μέσα μου, σαν τη φάτσα του τζόκερ, αλλά εγώ σου δείχνω πως χαλάρωσα. Είναι η προσπάθεια μου να προσποιηθώ πως μου αρέσει η κοινωνία που ζω. Ο αντιήρωας που τα διαλύει όλα και το χαίρεται.

Φέτος θα ντυθώ..

Και αυτή η ερώτηση, τι θα ντυθείς φέτος; Αν το φέτος είναι 365 μέρες, συνήθως ντύνομαι τους ρόλους μου, από το πρωί. Τους φόβους και τους φόρους μου. Τη γραβάτα που σημαίνει εξουσία. Το ρολόι που λέει δες με.Και το χαμόγελο που σημαίνει εξυπηρέτηση.  Για αυτό το 3ημερο της Μεγάλης Αποκριάς ας ντυθώ κάτι που λαχταράει να είμαι, το μέσα μου. Κάτι που δεν το χω πει ποτέ σε κανέναν αλλά το θέλω πολύ. Ίσως να θέλω να είμαι η Wonder Woman ή ο Σπάιντερ μαν. Ή το χταπόδι που τα πιάνει όλα με τα 8 του πόδια κλπ.

Ας αφεθώ στην απόλαυση του να εκφράσω την χαρά μου! Να χορέψω, να γλεντήσω με όλα μου τα συναισθήματα. Ας είμαι με φίλους ή με οικογένεια και να μου επιτρέψω να αφεθώ στο ρυθμό. 

Φέτος καταλαβαίνω πως και η μάσκα μου ανήκει, και το πρόσωπο πίσω από αυτή! Και τα αγκαλιάζω!

Αν δυσκολεύεσαι στο να χαρείς και να αφεθείς, στο να απολαύσεις τη στιγμή, μπορούμε να το δουλέψουμε μαζί μέσα από ατομικές συνεδρίες θετικής ψυχολογίας.