Διαλογισμός καλοκαιριού

Αν θέλεις να ακούσεις τον διαλογισμό πάτησε εδώ

Κάθισε αναπαυτικά στην καρέκλα σου, ή στην ξαπλώστρα ή αν είσαι στην παραλία και θέλεις, ξάπλωσε πάνω στην άμμο με την πετσέτα σου και κλείσε τα μάτια. Απαλά άρχισε να επικεντρώνεσαι στην αναπνοή σου. Εισπνοή, εκπνοή….Εισπνοή, εκπνοή…Δώσε στον εαυτό σου τον χρόνο να αναπνεύσει. Και άρχισε να αναπνέεις βαθιά. Όλο και πιο βαθιά, όλο και πιο βαθιά. Νιώσε την αναπνοή σου που βαθαίνει. Και άφησε το σώμα σου να χαλαρώσει. Με κάθε αναπνοή χαλαρώνεις όλο και περισσότερο, όλο και περισσότερο. Και αυτή η χαλάρωση σε φέρνει όλο και πιο κοντά με τη Γη. Η Γη που μας προσφέρει ο,τι χρειαζόμαστε για να ζήσουμε. Είναι εδώ για σένα, όπως πάντα. Και τώρα αφήνεις λίγο χρόνο να το συνειδητοποιήσεις. Η αναπνοή σου βαθαίνει τόσο που πηγαίνει βαθιά μέσα στη Γη και συνδέεται μαζί της. Ύστερα ο Ήλιος…ο Ήλιος ο καλοκαιρινός, ολόφωτος. Απλώνει τις ακτίνες του στο πρόσωπό σου και το φωτίζει. Και εσύ με την αναπνοή σου συνδέεσαι με τον Ήλιο τον καλοκαιρινό και το φως του. Αφήνεσαι στον Ήλιο που απλώνει το φως του σε όλο το σώμα και θρέφεσαι από αυτό το φως. Και δίνεις χρόνο σε αυτή τη θρέψη….

Ύστερα έρχεται η θάλασσα…και το κύμα της.. οραματίζεσαι τη θάλασσα να σε σκεπάζει με το νερό της όλο αλάτι και με το κύμα της να παίρνει μακριά ό,τι σε βαραίνει. Η θάλασσα με το αλάτι της μπορεί και κάνει κάθαρση. Επέτρεψέ της να σε καθαρίσει από ότι δε χρειάζεσαι αυτή τη στιγμή..το άγχος, την πίεση της καθημερινότητας..η θάλασσα και το κύμα της..και το καλοκαιρινό αεράκι, που φέρνει ανεμελιά. Οπότε…επέτρεψε στον Ήλιο να σε θρέψει με φως και στη θάλασσα να σε αποφορτίσει από ότι δε χρειάζεσαι πια, ενώ έχεις τη σύνδεση με τη γη που είναι πάντα εκεί και τον αέρα.. που παιχνιδίζει…και αφέσου για λίγο σε αυτή την αίσθηση.

Και όταν θα έχει ολοκληρωθεί όλο αυτό απαλά άνοιξε τα μάτια σου και σιγά σιγά άρχισε να κινείσαι. Και αν θέλεις παρατήρησε πως νιώθεις τώρα.

Εύχομαι καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές!

Και καλή επιστροφή από αρχές Σεπτέμβρη!