Το ταξίδι της γυναικείας ψυχής

Τι είναι το ταξίδι της γυναικείας ψυχής;

Η ψυχή αγαπάει τo ταξίδι. Της αρέσει να πηγαίνει σε μέρη ανεξερεύνητα. Όχι μόνο στον κόσμο της καθημερινότητας μα ειδικά στον κόσμο που κατοικούν οι μύθοι. Κι αυτό γιατί εκεί μαθαίνει και γιατί εκεί βρίσκει τη σοφία της. Κάθε ψυχή έχει το δρόμο της. Κι αυτός ο δρόμος έχει πολλές διαδρομές, μα έχει και σταθερά κομβικά σημεία. Η ψυχολογία έχει μελετήσει αυτά τα σημεία και έχει κατανοήσει πως υπάρχουν πανανθρώπινα μοτίβα που ακολουθεί η ψυχή. Το πιο σημαντικό ως γυναίκες είναι να βιώσουμε αυτό το ταξίδι, με τη σκέψη πως μυριάδες γυναίκες το έχουν κάνει, μα κάθε ένα ταξίδι είναι ξεχωριστό.

Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουμε για το ταξίδι της ψυχής;

Πολλές φορές ακούω από πελάτισσες μου και από φίλες μου που ρωτούν, μα πως συνέβη αυτό σε μένα; Ή νιώθουν πως έχουν χάσει το δρόμο τους. Για να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα μα κι καθώς το ταξίδι της ψυχής είναι βασικό για την αυτογνωσία μας, χρειάζεται να το γνωρίσουμε. Έτσι αναγνωρίζουμε σημάδια που μας δείχνουν σε πιο σημείο του ταξιδιού βρισκόμαστε. Πως μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις του δικού μας δρόμου. Κάτι πολύ σημαντικό είναι να μάθουμε τι θα καταφέρουμε διαβαίνοντας κάθε κατώφλι της εσωτερικής μας πορείας.

Η Ψυχή και ο Έρως

Η Ψυχή και ο Έρως είναι ένας από τους μύθους που μιλάνε για το ταξίδι της γυναικείας ψυχής. Ο μύθος αυτός μεταβιβάζει στις γυναίκες τη γνώση για το πως προετοιμαζόμαστε για τη Συνάντηση. Και ποιόν συναντάμε; Πρώτα από όλα τον εαυτό μας. Κι αφού γίνει αυτή η Συνάντηση είναι εφικτή η ουσιαστική συνάντηση με τους άλλους. Και ειδικά με τον/την/το σύντροφό μας. Επίσης έχει να κάνει με τη Συνάντηση με την αρχέγονη δύναμη που γονιμοποιεί ιδέες και ζωή. Έχει να κάνει με την ίδια την ικανότητα κάθε γυναίκας να δημιουργήσει. Ο μύθος περιγράφει ότι στην αρχή προσεγγίζουμε αυτή την τόσο σπουδαία δύναμη χωρίς να γνωρίζουμε το πως. Ύστερα βλέπουμε πως βήμα βήμα μαθαίνουμε να ερχόμαστε σε ουσιαστική επαφή και τελικά γινόμαστε ένα με αυτή.

Υπάρχουν προκλήσεις και περάσματα μέσα στην εσωτερική αναζήτηση για την βαθιά αλήθεια της Ψυχής. Χρειάζεται να μυηθεί κάθε γυναίκα στην ικανότητα της διάκρισης και της ανάπτυξης της θηλυκής της ατομικής υπόστασης. Της αντίληψης δηλαδή πως είναι κάτι ξεχωριστό από τους γονείς, το σχολείο, το πλαίσιο που μεγάλωσε, και από το/τον/την σύντροφο που θα επιλέξει. Μαθαίνει πως έχει σπουδαίες ικανότητες και δεξιότητες ως γυναίκα.  Έτσι η γυναικεία Ψυχή ωριμάζει και είναι σε θέση να δημιουργήσει καρπούς που θα ανθοφορήσουν μέσα από τη Συνάντηση.

Τώρα με την Ισημερία η πορεία της ψυχής είναι σε συγκεκριμένο στάδιο. Θα μιλήσουμε γι αυτό και για όλη την πορεία που περνάει η γυναικεία ψυχή στο δωρεάν livestreaming που θα γίνει την Τετάρτη 6 Οκτώβρη, με την Όμορφη Ζωή. Θα χαρώ πολύ να σε δω εκεί και να συζητήσουμε για το ταξίδι της γυναικείας ψυχής και πως φτάνει να βρει τον θησαυρό της. Επίσης σε καλώ στην ομάδα θετικής ψυχολογίας για γυναίκες. Θα γίνεται online κάθε Παρασκευή, ξεκινώντας τη Παρασκευή 15 Οκτώβρη, ώρα 19:00-20:30.Εκεί θα δούμε βιωματικά το ταξίδι της γυναικείας ψυχής και θα δοθεί γνώση, ανάλυση και θεωρία για το σκοπό αυτό.

Ας είναι το ταξίδι της ζωής μας ο δρόμος της προσωπικής μας ανθοφορίας! και κάθε εποχή να μας καθοδηγεί εκεί που λάμπει η ψυχή!