ευτυχισμένες γυναίκες

Το όραμα μου για τις γυναίκες σήμερα

Το όραμα μου για τις γυναίκες σήμερα αφορά ένα κόσμο ελεύθερο, ασφαλές και όμορφο. Χρειάζεται να είναι ένα ξεχωριστό όραμα. Ο λόγος είναι πως οι γυναίκες και η θηλυκή αρχή έχει υποφέρει πολύ και ακόμα υποφέρει, αιώνες τώρα. Πολλές γυναίκες κουβαλάμε τραύματα και δυσκολευόμαστε να ζήσουμε όπως θα θέλαμε. Οραματίζομαι λοιπόν τις γυναίκες ανθισμένες, κι με βάση αυτό, δρω. Ως γυναίκα, ως εργαζόμενη με αυτό το όραμα για σκοπό, ως μέλος μιας κοινωνίας. Θέλω να ανήκω σε μια κοινωνία που έχει τις γυναίκες ψηλά, που τις φροντίζει και τις προσέχει. Τότε πιστεύω η κοινωνία μας είναι πολιτισμένη αληθινά και μπορεί να ανθίσει. Και θέλω σε αυτό το όραμα να κάνω έργο, ο,τι στηρίζει μια τέτοιου είδους άνθιση.

Οραματίζομαι ασφάλεια, ελευθερία και χάρη για όλες τις γυναίκες

Οραματίζομαι μια κοινωνία που οι γυναίκες θα μπορούν να περπατούν ελεύθερα στο δρόμο! Να μπορούν να πηγαίνουν όπου θέλουν χωρίς φόβο και την αγωνία πως ίσως κάποιος τους επιτεθεί. Μια κοινωνία ασφαλής για τις γυναίκες, που θα μπορούν να είναι όπου τους αρέσει, να φοράνε ό,τι τους αρέσει και να κάνουν τη ζωή που επιλέγουν. Είτε επιλέξουν να είναι μανάδες, είτε επιλέξουν να είναι χωρίς σύντροφο, είτε να έχουν γυναίκα για σύντροφο. Είτε επιλέξουν να μην εργάζονται, είτε τους αρέσει να παθιάζονται με την εργασία τους. Ο,τι και να κάνουν οι γυναίκες αξίζουν να βιώνουν τη χάρη τους και να τη μοιράζονται όπως θέλουν με τους άλλους. Μέσα από τον έρωτα, τη φιλία, την οικογένεια, την εργασία να ανθίζουν.

Οραματίζομαι τη δομή της κοινωνίας να σέβεται τη γυναίκα

Οραματίζομαι πως η δομή της κοινωνίας θα είναι μια δομή που θα βασίζεται στις ανάγκες των γυναικών. Ο τρόπος διακυβέρνησης θα είναι όσο γίνεται συμπεριληπτικός. Θα λειτουργεί με βάση τη κυκλικότητα. Η συνεργασία θα είναι σημαντικός πυλώνας σε κάθε τι που γίνεται, από το πιο μικρό έργο, μέχρι αποφάσεις που επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους. Οραματίζομαι σχολεία που θα διδάσκουν το μονοπάτι της γυναικείας ψυχής. Ο νους μου σκέφτεται όλους τους χώρους υγείας να αντιλαμβάνονται τους ανθρώπους ως ολότητες και να κατανοούν σε βάθος σωματικές και ψυχικές ανάγκες των γυναικών.

Οραματίζομαι κύκλους γυναικών σε κάθε γειτονιά

Τι είναι οι κύκλοι γυναικών;

Συναντήσεις όπου οι γυναίκες θα συναντιούνται και θα συζητούν, θα μαθαίνουν, θα μεταδίδουν γνώση για τη μήτρα, τη περίοδο, τη γέννα. Από τα μικρά κορίτσια μέχρι τις σοφές γιαγιάδες. Έτσι η γνώση του παρελθόντος θα μεταδίδεται στο τώρα. Η ζωντάνια και η σπίθα της καρδιάς για την ελπίδα του μέλλοντος θα ανανεώνει και τα πιο κουρασμένα πρόσωπα των γυναικών. Εκεί, όπου οι γυναίκες θα απολαμβάνουν τη συνεργασία και το μοίρασμα μεταξύ τους. Ακόμη, θα νιώθουν μέσα τους βαθιά το δέσιμο της γυναικείας αδελφότητας.

Εκεί που θα μαθαίνουν τα μυστικά του γυναικείου σώματος, τη σπουδαιότητα των βοτάνων και τη τέχνη της έκφρασης μέσα από τη κίνηση των καμπύλων. Ίσως εκπαιδευτούν και σε τέχνες όπως το πλέξιμο, η υφαντική, ή στη γραφή και την αφήγηση. Το γέλιο, τα πικάντικα αστεία, το καλό φαγητό, η εκφραστικότητα των γλουτών να είναι κάτι που ξεκουράζει τη ψυχή τους από τη καθημερινότητα. Ένας χώρος ελεύθερος για τη γυναίκα!

Οραματίζομαι την ομορφιά ως κάτι που τιμά τις γυναίκες

Οραματίζομαι μια κοινωνία που η ομορφιά των γυναικών θα τιμάται, ως η φυσική ομορφιά. Ως ο τρόπος που αναδύει καθεμιά το κάλλος της και δεν θα εξαρτάται από την εξωτερική εμφάνιση. Οραματίζομαι γυναίκες που δε θα χρειάζεται να βάζουν άπειρο make up για να καλύψουν αυτό που σήμερα ονομάζουν ατέλειες. Άλλωστε τα πρόσωπα μας έχουν διάφορα σχήματα, έχουν βαθουλώματα, καμπύλες, λακκάκια, γωνίες, σημεία φωτεινά, σημεία σκοτεινά, όπως και η ψυχή μας. Θέλω να ζήσω σε μια κοινωνία που η γυναίκα να βάφεται επειδή έχει όρεξη να βαφτεί, και της βγαίνει ως έκφραση και δημιουργία. Όχι ως πρέπει, ώστε να αρέσει σε κάποιον άλλο. Ούτε ως προϊόν για πώληση, αλλά κάτι που κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να χαίρεται κι να απολαμβάνει.

Οραματίζομαι το χρόνο ως γυναίκα

Θέλω να βλέπω τις γυναίκες να απολαμβάνουν το χρόνο, και ειδικά το χρόνο που έχει σμιλεύσει το σώμα τους. Να απολαμβάνουν τη ζωή με όλο τους το είναι. Όταν δεν είναι καλά να έχουν κάθε δικαίωμα να αποσυρθούν, να φροντίσουν το συναίσθημα τους, να ξεκουραστούν.

Έχω ως εικόνα χώρους εργασίας που ανθίζει η θηλυκότητα, και που έχουν το πλαίσιο του επαγγελματία και τη δυνατότητα να προσφέρουν χαρά και δημιουργικότητα. Χώρους εργασίας που θα εκτιμούν τη μοναδικότητα κάθε γυναίκας και θα την ενθαρρύνουν να λάμψει, με τρόπο όμως που θα είναι ισορροπημένος. Αυτό σημαίνει πως κάθε γυναίκα θα έχει χρόνο να ξεκουράζεται και θα μπορεί να κάνει μια δουλειά που θα της είναι τόσο ευχάριστη, που θα γυρνά σπίτι της γεμάτη. Γεμάτη να αγκαλιάσει τα παιδιά της, αν έχει τον/την σύντροφό της ή τη γάτα της. Τελικά να αγκαλιάσει εκείνη την ίδια που και σήμερα ήταν στην εργασία της και έκανε έργο!

Ίσως όλο αυτό ακούγεται ουτοπικό, ίσως και όχι. Ξέρω μόνο πως το όραμα είναι αυτό που κατευθύνει τις πράξεις μας. Και εγώ οραματίζομαι για να δράσω, ώστε να βάλλω έστω κι ένα λιθαράκι σε αυτό το όραμα. Με σκοπό την ασφάλεια, ελευθερία, ομορφιά, χαρά, αγάπη και άνθιση των γυναικών. Σε αυτό έχω αφιερώσει κατά πολύ την εργασία μου. Κι με αυτό το σκεπτικό σε καλώ στην  ομάδα θετικής ψυχολογίας για γυναίκες. Θα γίνεται online κάθε Παρασκευή, ξεκινώντας τη Παρασκευή 15 Οκτώβρη, ώρα 19:00-20:30

Κάθε γυναίκα αξίζει την ευτυχία και μια ζωή άνθισης! Το ίδιο και εσύ!